Relevante literatuur

Informatie magazine Papaver van de Parkinson vereniging
www.parkinson-vereniging.nl/papaver-viewer.nl

Zorgboek Ziekte van Parkinson
ISBN 978-90-8648-171-2
U kunt het ook lenen in de bibliotheek
Mensen met de Ziekte van Parkinson kunnen het ook lenen (indien op voorraad ook krijgen om te houden) bij de Parkinsonverpleegkundige

Zorgboek Parkinsonismen
ISBN 978-90-8648-185-9
U kunt het ook lenen in de bibliotheek
Mensen met een Parkinsonisme kunnen het ook lenen bij de Parkinsonverpleegkundige

Jona vertelt op haar eigen spirituele, sprookjesachtige manier haar zoektocht naar acceptatie en aanvaarding van haar ziekte

Het ziek zijn is een weg die zij te gaan heeft. Het is een boeiende weg. Het is een zoektocht en het voelt alsof ze steeds meer één van de slimme jongens wordt, in dit geval een slimme meid. Ze wordt steeds meer haarzelf. Ze heeft gemerkt dat elke keer dat ze uit nooitgedachtland terugkomt, ze zich in de werkelijke wereld prettiger voelt. Haar verschijnselen van haar ziekte worden namelijk minder. Dat wil niet zeggen dat ze zonder medicijnen kan. Jona is in haar proces verschillende gedichten en sprookjes tegengekomen die haar tot steun zijn geweest en aan de hand daarvan legt ze haar proces uit op deze mooie site met prachtige illustraties van haar eigen hand. Treedt binnen in haar wereld.

www.dewereldvanjona.nl

Mijn Duodopa en DBS door Paul Vermolen
Met dank aan Paul Vermolen die heeft toegestemd om zijn Parkinsonverhaal hier te plaatsen.
www.parkinsonplaza.nl/import/assetmanager/1/1741/Mijn%20Duodopa%20en%20DBS%20door%20Paul%20Vermolen.pdf

Pee en ik door Dirma van van Toorn
We zijn altijd samen, Pee en ik. Samen delen we de goede en minder goede momenten. Als je ons samen ziet wandelen op de hei dan zie je altijd eerst Pee; ze loopt wat voorovergebogen, schuifelt met de voeten en heel hardnekkig houdt ze haar armen stijf naast haar lijf. Daarna kom ik, bruisend van energie, boordevol ideeën en zin in het leven!
Pee en ik is een boek met korte verhalen over het dagelijkse leven van een jonge vrouw met de Ziekte van Parkinson. Met haar positieve instelling is het vooral een boek waarin ze laat zien wat ze wél allemaal nog kan met deze chronische aandoening. Hoe je je voelt als Parkinson- patiënt maar ook haar manier om met de ziekte om te gaan. Luchtige emotionele verhalen met een knipoog naar het leven.
www.inmerc.nl Ook te bestellen bij de Parkinson vereniging.

Multidisciplinaire richtlijn voor de ziekte van Parkinson
Speciale uitgave voor patiënten, partners, zorgverleners en mantelzorgers
U kunt deze uitgave bestellen bij de Parkinson vereniging www.parkinson-vereniging.nl
Postadres:
Parkinson Vereniging
Postbus 46
3980 CA Bunnik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *